Ce ne mai place joaca !

logo_mediadot_patrat2

Nu sunt un mare pasionat de jocuri online dar din cand in cand intru si eu in  patima gamingului. Datorita faptului ca sportul este pasiunea mea, evident ca si aici imi plac cele cu tema sportiva si in special sa joc fotbal online. Cum si ce jocuri as dori sa castig? Cand intru in astfel de jocuri, ambitia ma caracerizeaza si folosesc tactici diferite in functie de joc. Imi plac gamingurile bazate pe competie adevarata, cele logice si chiar de cultura generala.

Nu sunt un expert in IT, chiar sunt incepator, dar cred ca ne-ar trebui niste placi video perfomante pentru a ajunge sa fi competitiv online. Deoarece placa video este cea mai importanta componenta PC care face ca experienta unui joc sa para cat mai reala, producatorii acestor placi sunt intr-o permanenta competitie. Se intrec in a oferi clientilor, la achizitionarea placilor, cadouri cu cele mai noi jocuri aparute. Este o industrie in plina expansiune, iar jocul este elementul care contribuie la aceasta crestere rapida. Sunt doua firme mari producatoare  de placi video care domina lumea virtuala a jocurilor.

images

Nvidia care este o corporație americana multinațională specializată pe producerea de procesoare grafice pentru calculatoare personale, stații grafice și dispozitive electronice mobile. Compania, a devenit un furnizor important de circuite integrate folosite pe chipset-urile plăcilor de bază, procesoare grafice și console de jocuri. Mărcile cele mai cunoscute ale firmei sunt seriile GeForce pentru gaming și Quadro pentru stațiile grafice.

Cererea pentru unități de procesare grafică continuă să crească puternic. NVIDIA a dezvoltat cinci branduri de produse pentru a satisface nevoile utilizatorilor: Tegra, Geforce, Quadro ,Tesla si nForce.

images

ATI Technologies Inc. care a fost o companie canadiană si a proiectat și  produs procesoare grafice, plăci video și chip-seturi pentru plăci de bază. În 2006 compania a fost achiziționată de compania americană AMD fiind redenumită în AMD Graphics Group, cu toate că brandul „ATI” a fost păstrat pentru acceleratoarele grafice.

ATI a fost o firmă fără capacități de producție de semiconductori, aceasta fiind produse de subcontractori. Marca sa principală, seria de plăci video „Radeon”, a fost concurent direct al seriei „GeForce” de la Nvidia, cele două firme fiind dominante pe această piață foarte activă.

Seria „Radeon” a fost lansată în 2000. Din această serie se evidențiază plăcile video bazate pe procesorul R300 (9500, 9700, 9800), produse începând cu 2002, și care au dominat sectorul câțiva ani, până la lansarea de către NVIDIA a seriei GeForce 6, în 2004. În prezent (2008) s-a ajuns la seria R600.

Ca sa  pot gasi mai usor  placile ATI sau NVIDIA am accesat site-ul MediaDot , un magazin online nascut din pasiunea pentru IT a catorva entuziasti in ale overclockingului. Am intrat pe Forum componente ca sa imi dau sema care  din cele 2 tipuri de placi este mai buna si am tras concluzia ca placa videa NVIDIA este mai perfomanta, competitiva si calitativa.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2013.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s