Blogul…ca atare

images

Un blog, care provine de la expresia web log = jurnal pe Internet, este o publicație web, adica un text scris, care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă, unde, cele mai noi apar imediat, sus, la vedere. Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg.

Dacă la început blog-urile erau actualizate manual, cu timpul au apărut programe și metode care să automatizeze acest proces. Utilizarea unui astfel de software bazat pe browsere Internet este acum un aspect obișnuit in  blogging. 

Există mai multe platforme pentru blog-uri, de exemplu WordPress, cea mai cunoscută și folosită platformă de blogging, Blogger ș.a.

Scopul blog-urilor variază foarte mult, de la jurnale personale și până la armele publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diverselor companii comerciale. De asemenea ele variază și în funcție de autor, de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui și o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează.

Multe blog-uri permit vizitatorilor lor să răspundă prin comentarii, care sunt și ele publice, creându-se astfel o comunitate de cititori centrată în jurul blog-ului,dar alte blog-uri nu sunt interactive.

Totalitatea blog-urilor și a autorilor de blog-uri a fost denumită blogosferă.  Pe lângă asta, blog-urile constituie una din numeroasele fațete ale fenomenului numit Web 2.0.

Iata un  filmulet interesant unde se explica cum sa va faceti propriul blog pe  wordpress, o plaforma binecunoscuta unde ma aflu si eu si sper sa va inspire  sa aveti propriul jurnal online.

Sursa: Wikipedia

Reclame

2 gânduri despre „Blogul…ca atare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s