Cum pregătim elevii pentru viață?

reeija

Orice om trebuie sa fie pregatit pentru societate, dar mai ales elevii si de aceea ei trebuie sa aiba prioritate in ceea ce priveste educatia si pregatirea profesionala afiecaruiain parte. In primul rand, trebuie o schimbare in sistemul de invatamant in sensul reintroducerii scolilor profesionale pentru a pregati meseriasi si profesionisti in toate domeniile. Exista o lipsa crasa de meseriasi, sunt tot mai putini si cei care mai exista sunt la o anumita varsta si practic, peste cativa ani nu vor mai exista profesionisti in astfel de domenii daca nu se ia o solutie radicala in acest sens.

Totdeauna exista nevoie de croitori, tinichigii, cizmari, bucatari, ospatari si multe alte meserii si sper ca practica sa devina o regula in scolile in Romania, pe langa teorie, care trebuie sa fie o exceptie dar nu si eliminata.

index

Un alt stimul pentru elevi ar fi crearea de concursuri pe meserii in care ei sa fie premiati pecuniar pentru a crea o concurenta adevarata unde va duce la cresterea calitatii lor ca viitori meseriasi si gasirea unui loc de munca mult mai usor dupa terminarea pregatirii profesionale.

Pentru a se ajunge la o mai mare eficienta a scolilor de meserii ar trebui sa se faca contracte cu angajatorii din astfel de domenii pentru ca elevii sa faca practica la locul de munca unde ei ar prinde mult mai usor tehnica fiecarei meserii in parte.

Nu in ultimul rand ar trebui ca anumite firme sa sponsorizeze concursurile pe meserii cum face, de exemplu, Reeija.ro care doneaza 2% către Fundația Agapedia si care este magazinul online de posete din piele veritabila unde doamnele si domnisoarele se simt rasfatate; unde credem in femeia independenta, regina propriei vieti, si stim ca misterele feminine vor fi mereu aproape de inima ei. Reeija, sinonim cu reina din limba spaniola, isi propune sa devina numarul 1 in materie de genti de dama in Romania.

Reeija este producatorul unui brand nou, romanesc, de genti si posete dama. Gentile noastre sunt create dupa specificatii stricte si trebuie sa incante purtatoarele acestor veritabile purtatoare de secrete. Reeja este si sponsorul acestei probe fara de care nu puteam participa la acest concurs.

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2014.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s