5 motive pentru familia ta de a recolta celule stem la nastere

sigla Cord Blood Center-Medical

Celula stem este definita ca o celula care, prin diviziune mitotica, produce doua celule ce au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem  sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive. In acest fel, celula stem se poate divide fie simetric,caz in care rezulta doua noi celule stem sau doua celule diferentiate, fie asimetric, rezultand o celula stem si o celula diferentiata. Capacitatea celulei stem de a da nastere unei celule identice se numeste auto-innoire, iar cea de a da nastere altor tipuri de celule se numeste diferentiere.

Celulele stem pot trata boli precum Alzheimer, atrofii musculare, leucemii, cancere si multe alte boli, iar cercetatorii studiaza in prezet tratamentul cu celule stem in bolile mostenite.

Organismul uman este format din peste 200 de tipuri de celule diferite, toate provenind dintr-o singura categorie de celule: celulele stem. In viata intrauterina, celulele stem sunt responsabile de formarea si dezvoltarea fatului, iar, dupa nastere, de reinnoirea si de repararea tesuturilor si organelor.

Celulele stem hematopoietice, reprezinta prima categorie identificata de celule stem adulte si a carei utilizare in scop terapeutic, este dovedita si unanim acceptata.

In prezent, exista 3 surse disponibile de celule stem hematopoietice, pentru obtinerea unei grefe de transplant: maduva osoasa, sangele periferic si sangele placentar.

Dintre acestea, sangele placentar este cea mai facila sursa pentru obtinerea unei grefe de celule stem hematopoietice, fara a implica niciun risc pentru mama sau nou nascut. Celulele stem din sangele placentar au particularitatea de a fi mai tinere comparativ cu celulele din maduva osoasa sau sangele periferic, aceasta insemnand o capacitate mai mare de multiplicare si o toleranta mai crescuta fata de pacientul primitor.

Avantajele celulelor stem din sangele placentar:

$ -sangele placentar este o sursa naturala, bogata si lipsita de controverse, de  celule stem care poate salva vieti.

$ -recoltarea de sange placentar este fara risc pentru mama sau nou nascut.

$ -celulele stem din sangele placentar se pot utiliza pentru tratarea a peste 70 de  boli.

$ -recoltarea de sange placentar este o procedura simpla, efectuata imediat dupa nasterea si desprinderea nou nascutului de cordonul ombilical.

$ -grefa de sange placentar poate fi stocata in conditii de criogenie pentru a fi  folosita pe viitor de catre donator, un membru al familiei, sau un alt beneficiar.

$ -celulele din sangele placentar sunt cele mai tinere, cu o toleranta imunologica  mai crescuta fata de organismul pacientului primitor, ca urmare reactiile imunologice posttransplant sunt mai putin si mai putin grave.

$ -in sangele ombilical sunt de 10 ori mai multe celule producatoare de celule  sangvine.

Trebuie sa pastram celulele stem deoarece ai avantajul de  a dispune de o grefa de celule stem pregatita, disponibila imediat pentru transplant, in cazul stabilirii indicatiei terapeutice pentru copilul la a carui nastere s-a efectuat recoltarea  sau pentru unul din membrii familiei.

Recoltarea unei grefe de sange placentar nu implica niciun risc pentru mama sau nou nascut, fiind cea mai facila modalitate de obtinere a unei grefe de celule stem hematopoietice.

Grefa de sange placentar contine celule stem cu proprietati biologice distincte asociate imaturitatii celulare, comparativ cu alte surse de celule stem, ceea ce ofera avantaje clinice prin perspectiva calificarii grefei pentru transplant si a incidentei mai reduse, mai putin severe a complicatiilor imunologice posttransplant.

In prezent se prefigureaza noi perspective de utilizare a grefelor de sange placentar, in domeniul nou al medicinei regenerative, in viitor fiind posibila extinderea listei afectiunilor tratabile.

Asadar, daca vrei sa-i asiguri familiei tale disponibilitatea pentru aceasta sursa terapeutica, uneori chiar sansa la viata, trebuie sa faci toate demersurile necesare ca procedura sa aiba loc, nasterea fiind unica ocazie cand se poate face recoltarea.In fine, sursa de unde poti afla mai multe despre celula stem este pe arbacs.ro/celulele-stem/totul-despre-celule-stem.

Aceste demersuri se poate face in Romania numai  prin intermediul Cord Blood Center care este prima banca de celule stem din Romania, lider national si deschizator de drumuri in acest domeniu medical.si care poate fi gasit  si online pe www.cordcenter.ro.

S-a efectuat la Cluj-Napoca prima recoltare de celule stem in sistem privat din Romania-martie, 2006.

S-a inaugurat  la Cluj, primul laborator de procesare de sange placentar si prima banca de celule stem din Romania, autorizata pentru a realiza procesarea si depozitarea grefelor de celule stem din sangele placentar-iulie, 2008.

S-a inaugurat, in martie 2009, prima banca de celule stem din Bucuresti.

Cord Blood Center face parte din Grupul international cu acelasi nume ce este prezent in 6 tari europene (Austria, Cehia, Italia, Romania, Slovacia si Ungaria).  Compania din Romania numara in prezent peste 65.000 de familii care au ales sa recolteze celule stem la nasterea copiilor lor.
Ne recomanda:

  1. Experienta – ne situam pe primul loc in topul bancilor de celule stem din Europa ca numar de grefe eliberate in vederea efectuarii unui transplant
  2. Profesionalismul – asiguram un serviciu medical menit sa vina in sprijinul cat mai multor familii in Romania. Am ales procesarea integrala a sangelui placentar pentru ca aceasta metoda asigura cresterea sanselor de reusita a unui transplant. Calitatea serviciilor oferite de Cord Blood Center RO a fost recunoscuta si certificata prin sistemul de management al calitatii ISO 9001.
Motive pentru care saalegi procesarea integrala sunt:
-prin reducere de volum se economisesc bani in defavoarea cantitatii grefei  de transplant.
-mai multe celule conservate inseamna: – mai multe sanse de utilizare a  grefei pentru pacientii cu o greutate mai mare  – mai multe sanse de reusita ale unui transplant
-diversitate mai mare de utilizare terapeutica a grefei
-standardele internationale pentru terapie celulara  confirma actualitatea utilizarii grefelor procesate prin ambele tehnici si recomanda aceleasi modalitati de pregatire a grefei pentru transplant.
-Grupul International Cord Blood Center este membru al celor mai prestigioase organizatii din domeniu: BMDW, WMDA, NetCord, NMDP.
-calitatea serviciilor oferite a pozitionat Grupul International Cord Blood Center, timp de 3 ani consecutiv,  pe locul 1 in ierarhia registrelor publice internationale.
-cele 40 de grefe de sange placentar eliberate pana acum de catre Grupul International Cord Blood Center si administrate pacientilor  au indeplinit criteriile riguroase de selectie si utilizarea pentru transplant prevazute de centre medicale cu renume din SUA si Europa. 
index
  1. Performantanoi am introdus in Romania procedura medicala de recoltare de celule stem pentru a oferi o a doua sansa la viata, iar acum acordam sprijinul financiar pentru efectuarea transplantului prin proiectul „Un cec in alb pentru copilul tau„. Asigurarea si imbunatatirea continua a calitatii serviciilor furnizate de catre Cord Blood Center  va ramane unul dintre principiile organizatiei noastre.
  2. Flexibilitateapachetele si serviciile noastre sunt astfel concepute incat sa ofere cat mai multor parinti din Romania posibilitatea de a beneficia de acest serviciu medical.
  3. Siguranta suntem membrii Asociatiei Romane a Bancilor Acreditate de Celule Stem. Grupul International Cord Blood Center este membru al celor mai prestigioase organizatii din domeniu: Bone Marrow Donor Worldwide, World Marrow Donor Association, NetCord si colaborator al National Marrow Donor Program. Calitatea grefelor obtinute a pozitionat Grupul International Cord Blood Center, timp de 3 ani consecutiv (2009-2011), pe locul 1 in ierarhia registrelor publice internationale.
  4. Devotamentul fata de clientam initiat si dezvoltam campanii de sprijin si informare dedicate clientilor nostri. Dorim, astfel, sa pastram o comunicare continua, sa impartasim bucuria venirii pe lume a copiilor lor, dar si sa fim de ajutor cu informatii medicale si suport de specialitate.
  5. Increderea-peste 100.000 de familii au incredere in serviciile oferite de Grupul International Cord Blood Center. Datorita acestora, ne situam pe un loc de frunte in ierarhia bancilor de celule stem din Europa.

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2014.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s