Când mă fac mare, o să fiu cititor!

sigla-ALL

Am o  mare placere sa citesc. De cand am prins tainele cititului, lectura a devenit un hobby pentru mine. Primele carti pe care le-am rasfoit au fost cele de povesti nemuritoare si basme romanesti. Eram entuziasmat de povestirile pe care le gaseam in aceste carti.

In tumultoasa lume a jocurilor pe calculator sau telefoane, copii au uitat sa descopere frumusetea unei povesti, sa viseze si sa intre in personajele  povestirilor. Pentru ai face pe copii si adolescenti sa citeasca ar trebui sa se faca cenacluri literare in care fiecare participant sa lectureze cate o poveste  unde sa i se insufle celor prezenti placerea de a citi. Celor care se remarca in arta cititutlui ar trebui sa fie remunerati pecuniar dar si in carti de poveste si aventuri.

Pentru a putea face lectura cat mai frumoasa, in urma cautarilor online am gasit multe carti de povesti foarte atragatoare si care iar face pe cititori sa citeasca cu mai multa ardoare. Iata unele dintre ele: Regele Arthur-Riordan James, Moby Dick- Mccaughrean Geraldine si, nu in ultimul rand,  colectia Pixi- Julia Boehme, Anna Doring si Simone Nettingsmeier, adresata in special copiilor intre 3 si 7 anisi care sunt editate de Grupul de edituri ALL care se află în elita editurilor din România prin cel mai larg spectru de publicaţii: carte universitară (medicină, carte umanistă, carte de business şi economie, informatică, ştiinţe), carte şcolară (manuale, auxiliare, dicţionare, atlase) şi carte generală (literatură română şi universală, albume color, carte practică).

index

Compania ALL a fost înfiinţată în 1991, ca prima editură privată cu profil academic şi universitar din România. Conceptul fondator a fost acela de a oferi publicului carte academică şi universitară durabilă, într-o formă care să permită accesul larg. Astfel, Editura ALL a înlocuit aşa-numitele cursuri litografiate, care aveau un circuit închis, cu apariţii editoriale de ţinută academică, atât prin conţinut, cât şi prin forma de prezentare. Succesul a fost pe măsură. În 1995, Editura ALL publica deja un număr de peste 90 de titluri, în majoritatea domeniilor de studiu universitar(drept, economie, medicină, informatică, matematică, fizică, chimie, istorie, filozofie, psihologie, biologie), precum şi primele titluri de carte şcolară.

Astăzi Grupul Editorial ALL este alcătuit din Editura ALL, Editura ALL EDUCAŢIONAL, Editura ALLFA, Editura HELEN EXLEY – CĂRŢI ÎN DAR, Editura Sian Books, Editura Galaxia Copiilor şi societatea de distribuţie BIC ALL Distribution.

Profilul iniţial de carte academică şi universitară a fost mult diversificat, adaptându-se gusturilor şi cerinţelor cititorilor. În prezent, expertiza şi standardul ALL se regăsesc şi în domenii precum ştiinţele socio-umane, literatura română şi universală, biografiile, memoriile, carte pentru copii, cartea practică, cartea şcolara si carte de aventuri.

GRUPUL Editorial ALL

Scurtă istorie în cifre:

· peste 15 milioane de volume vândute
· peste 60 de colecţii create
· peste 2000 de titluri publicate.

Editura ALL

Editura ALL şi-a păstrat profilul academic şi universitar iniţial, rămânând lider de piaţă în domenii ca istoria sau medicina. Acestora li se adaugă şi alte arii de expertiză, precum filozofia, dreptul, economia, ştiinţa, informatica, limbile străine, business şi management, care au consolidat poziţia Editurii ALL în top 10 al editurilor din România.
Editura ALL este fondator al Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, alături de scriitorul Mircea Nedelciu şi SRR, şi coorganizator al primelor 10 ediţii. In prezent are o ofertă de circa 1.500 de titluri si vinde 3200 de cărţi în fiecare zi.

Editura ALL EDUCAŢIONAL

Într-un interval de patru ani, 1996–1999, Editura ALL a devenit liderul pieţei de manuale şi de carte şcolară din România. Revenirea la manualele alternative, după modelul manualului unic impus în anii comunismului, a reprezentat o mare provocare. Expertiza profesională, împreună cu o bună organizare, au făcut ca Editura ALL să câştige numeroase licitaţii de manuale şcolare, organizate sub egida Băncii Mondiale, cu asistenţa tehnică asigurată de British Council.

Astăzi Editura ALL EDUCAŢIONAL este cunoscută ca unul dintre principalii furnizori de manuale şcolare pentru toate disciplinele şi anii de studiu, precum şi de materiale auxiliare pentru învăţământul preuniversitar.
Toate cărţile apărute sub sigla ALL EDUCAŢIONAL sunt gândite dintr-o dublă perspectivă: cea a elevului şi cea a profesorului. Ele reflectă standardele şi necesităţile de învăţare ale secolului XXI, îmbinând abordările flexibile cu informaţia riguroasă.Are peste 500 de titluri publicate si peste 10 milioane de exemplare vândute.

Editura ALLFA
Editura ALLFA, înfiinţată în 1994, are un portofoliu bogat de ficţiune, memorii şi carte practică sau de divertisment. Aici au apărut peste o sută de autori români contemporani, precum şi o listă de titluri prestigioase din literatura universală. În prezent, Editura ALLFA publică anual circa 100 de titluri, în colecţiile consacrate de literatură universală, roman istoric, cărţi adevărate, literatură pentru copii şi carte practică.
Printre marii autori străini apăruţi sub sigla ALLFA se numără Martin Walser, Cesare Pavese, Mario Vargas Llosa, George Eliot – iar dintre cei contemporani, cu mare succes la public, îi menţionăm pe Cecelia Ahern, Corinne Hoffman, Valerio Massimo Manfredi, Guillaume Musso.

Editura ALLFA şi-a asumat o misiune şi faţă de scriitorii români contemporani. Prin urmare, ne mândrim cu faptul că avem în portofoliu nume ca Bujor Nedelcovici (serie de autor), Răzvan Petrescu, Mircea Horia Simionescu, Virgil Tănase, Paul Goma.
Colecţia de carte practică a Editurii ALLFA s-a dezvoltat prin bestsellerurile lui Stephen Covey, seria Gallup şi numeroase titluri de leadership sau de EQ, care i-au consolidat poziţia de top pe piaţa românească. Are peste 500 de titluri publicate si peste 1 milion de exemplare vândute.

Editura HELEN EXLEY – CĂRŢI ÎN DAR
Editura HELEN EXLEY oferă publicului fermecătoarele cărţi-cadou ale brandului original HELEN EXLEY – traduse în peste 40 de limbi şi 75 de ţări. Cele 120 de titluri de pe piaţa românească se bucură de mare succes. In 2008, HELEN EXLEY a vândut peste 130 000 de exemplare.

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2014.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s