Campionatul Mondial de Fotbal-Brazilia, 2014

images

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 este cea de-a 20-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal, care va avea loc în Brazilia între 12 iunie și 13 iulie 2014.

Aceasta va fi a doua oară când Brazilia găzduiește acest eveniment, prima ediție găzduită de această țară având loc în 1950. Brazilia va deveni cea de-a cincea țară care găzduiește pentru a doua oară Campionatul Mondial de Fotbal, după Mexic, Italia, Franța și Germania. Va fi pentru prima dată când Campionatul Mondial este ținut în America de Sud după Campionatul Mondial de Fotbal 1978 din Argentina, și a 5-a la general. De asemenea este prima dată când două Campionate Mondiale consecutive sunt ținute în afara Europei și prima dată când două Campionate Mondiale consecutive sunt ținute în Emisfera sudică.

Alegerea gazdei

Pe 7 martie 2003, FIFA a anunțat că turneul va avea loc în America de Sud pentru prima dată după ce Argentina l-a organizat în 1978, conform politicii sale de a da dreptul de organizare a turneului prin rotație diferitor confederații continentale. Pe 3 iunie 2003, Confederația Sudamericană de Fotbal CONMEBOL a anunțat inițial că Argentina, Brazilia și Columbia doresc să organizeze turneul final, însă pe 17 martie 2004, asociațiile CONMEBOL au votat în unanimitate ca Brazilia să fie singura candidată.

Între timp, Columbia a decis că ea își va înainta propria candidatură,pe care și-a declarat-o formal în decembrie 2006. Cu o săptămână înainte Brazilia, de asemenea, își anunțase formal intenția.

Totuși, Columbia și-a retras oficial candidatura în aprilie 2007, lăsând Brazilia ca singura candidată. Pe 30 octombrie 2007 FIFA a confirmat oficial că Brazilia va găzdui evenimentul.

Mingea oficială

Adidas Brazuca este mingea oficială a Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Brazuca este o versiune actualizată a modelului Tango 12, mingea oficială a Campionatului European de Fotbal 2012. Conform specificațiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbție al apei de 0,2 %, cântărește 437 grame și are o circumferință de 69 cm . Mingea este alcătuită din trei elemente: camera, scheletul și structura externă formată din șase bucăți identice lipite termic.

images

Calificarea

Tragerea la sorți pentru calificări a avut loc la Marina da Glória în Rio de Janeiro pe 30 iulie 2011. Ca echipă gazdă, Brazilia se califică automat la turneul final.

203 din 208 echipe naționale de fotbal FIFA  au participat în etapele de calificare, care au început pe 15 iunie 2011 și s-au terminat pe 20 noiembrie 2013. 24 din 32 de echipe calificate au fost prezente și la ediția precedentă, iar unica debutantă este Bosnia și Herțegovina, care s-a calificat pentru prima dată ca țară independentă. Cea mai bine clasată echipă absentă la turneu, conform Clasamentului FIFA pe națiuni va fi Ucraina,în timp ce regiunea OFC nu va avea reprezentanți la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal pentru prima dată de la ediția din 2002.

Echipe calificate

Următoarele 32 de echipe, s-au calificat pentru turneul final. În paranteze sunt afișate poziția echipelor în clasamentul mondial din luna octombrie, conform căreia se va face tragerea la sorți.

AFC (4)
CAF (5)
CONCACAF (4)
CONMEBOL (6)
UEFA (13)

Stadioane

Optsprezece orașe au fost prezentate ca candidate pentru a găzdui Campionatul Mondial: Belém, Belo Horizonte, Brasília, Campo Grande, Cuiabá, Curitiba, Florianópolis, Fortaleza, Goiânia, Maceió, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio Branco, Rio de Janeiro, Salvador și São Paulo.

În decembrie 2008 s-a ajuns la comun acord ca 12 orașe să gazduiască turneul, iar pe 31 mai 2009 au fost anunțate orașele selectate:

Rio de Janeiro, RJ- Estádio do Maracanã- 76,935 loc.

Brasília, DFEstádio Nacional Mané Garrincha70.042 loc.

São Paulo, SP- Arena Corinthians68.000 loc.

Belo Horizonte, MGEstádio Mineirão62.547 loc.

– Salvador, BAArena Fonte Nova56.000 loc.

Fortaleza, CEEstádio Castelão64.846 loc.

Porto Alegre, RSEstádio Beira-Rio51.300 loc.

Recife, PEArena Pernambuco46.154 loc.

– Cuiabá, MTArena Pantanal42,968 loc.

– Manaus, AMArena Amazônia42,374 loc.

Natal, RNArena das Dunas42,086 loc.

Curitiba, PRArena da Baixada43,981 loc.

Tragerea la sorți

Cele 32 de echipe participante urmau să fie împărțite în opt grupe ale fazei grupelor. În prealabil, echipele au fost repartizate în patru urne, cu 7 cele mai bine clasate echipe din lume și echipa gazdă Brazilia, fiind puse în prima urnă valorică. Ca și la precedentele ediții, FIFA  a creat grupele cu o separare geografică maxim posibilă, și prin urmare echipele necotate au fost repartizate în urne pe considerente geografice.

Urna 1 (capi de serie) Urna 2 (Africa & America de Sud) Urna 3 (Asia & America de Nord) Urna 4 (Europa)
 Brazilia (gazdă)
 Argentina
 Columbia
 Uruguay
 Belgia
 Germania
 Spania
 Elveția
 Algeria
 Camerun
 Coasta de Fildeș
 Ghana
 Nigeria
 Chile
 Ecuador
 Australia
 Japonia
 Iran
 Coreea de Sud
 Costa Rica
 Honduras
 Mexic
 Statele Unite
 Bosnia și Herțegovina
 Croația
 Anglia
 Franța
 Grecia
 Italia (mutată în Urna 2)
 Olanda
 Portugalia
 Rusia

Tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut loc în Costa do Sauípe Resort, Mata de São João în Bahia pe 6 decembrie 2013. Ceremonia a fost prezentată de Secretarul General FIFA Jérôme Valcke și brazilianca Fernanda Lima, bilele fiind extrase de foști jucători ce au reprezentat ultimile 8 campioane mondiale: Cafu, Fabio Cannavaro, Alcides Ghiggia, Fernando Hierro, Geoff Hurst, Mario Kempes, Lothar Matthäus și Zinedine Zidane.În cadrul tragerii la sorți au fost aplicate proceduri adiționale din cauza numărului inegal de echipe din cele 4 urne geografice, și prin urmare, în mod aleatoriu, o echipă europeană din Urna 4 a fost mutată în Urna 2. Echipe din aceeași confederație nu au putut fi extrase împreună în grupă, cu excepția membrelor UEFA, care puteau nimeri maximum câte două împreună.

Arbitrarea

În martie 2013, FIFA a publicat o listă de 52 potențiali arbitri, fiecare din ei grupat cu câte doi arbitri asistenți, din toate cele 6 confederații de fotbal. Pe 14 ianuarie 2014, Comitetul de Arbitri FIFA a desemnat 25 de trio-uri de arbitri și 8 duo-uri de ajutor, reprezentând 43 de țări diferite.

Confederația Arbitru Asistenți
AFC Ravșan Irmatov (Uzbekistan) Abdukhamidullo Rasulov (Uzbekistan)
Bahadyr Kochkarov (Kîrgîzstan)
Yuichi Nishimura (Japonia) Toru Sagara (Japonia)
Toshiyuki Nagi (Japonia)
Nawaf Shukralla (Bahrain) Yaser Tulefat (Bahrain)
Ebrahim Saleh (Bahrain)
Ben Williams (Australia) Matthew Cream (Australia)
Hakan Anaz (Australia)
CAF Noumandiez Doué (Coasta de Fildeș) Songuifolo Yeo (Coasta de Fildeș)
Jean-Claude Birumushahu (Burundi)
Bakary Gassama (Gambia) Evarist Menkouande (Camerun)
Félicien Kabanda (Rwanda)
Djamel Haimoudi (Algeria) Abdelhalk Etchiali (Algeria)
Redouane Achik (Maroc)
CONCACAF Joel Aguilar (El Salvador) William Torres (El Salvador)
Juan Zumba (El Salvador)
Mark Geiger (SUA) Mark Hurd (SUA)
Joe Fletcher (Canada)
Marco Rodríguez (Mexic) Marvin Torrentera (Mexic)
Marcos Quintero (Mexic)
CONMEBOL Néstor Pitana (Argentina) Hernán Maidana (Argentina)
Juan Pablo Belatti (Argentina)
Sandro Ricci (Brazilia) Emerson De Carvalho (Brazilia)
Marcelo Van Gasse (Brazilia)
Enrique Osses (Chile) Carlos Astroza (Chile)
Sergio Román (Chile)
Wilmar Roldán (Columbia) Humberto Clavijo (Columbia)
Eduardo Díaz (Columbia)
Carlos Vera (Ecuador) Christian Lescano (Ecuador)
Byron Romero (Ecuador)
OFC Peter O’Leary (Noua Zeelandă) Jan-Hendrik Hintz (Noua Zeelandă)
Ravinesh Kumar (Fiji)
UEFA Felix Brych (Germania) Stefan Lupp (Germania)
Mark Borsch (Germania)
Cüneyt Çakır (Turcia) Bahattin Duran (Turcia)
Tarık Ongun (Turcia)
Jonas Eriksson (Suedia) Mathias Clasenius (Suedia)
Daniel Wärnmark (Suedia)
Björn Kuipers (Olanda) Sander van Roekel (Olanda)
Erwin Zeinstra (Olanda)
Milorad Mažić (Serbia) Milovan Ristić (Serbia)
Dalibor Djurdjević (Serbia)
Pedro Proença (Portugalia) Bertino Miranda (Portugalia)
Tiago Trigo (Portugalia)
Nicola Rizzoli (Italia) Renato Faverani (Italia)
Andrea Stefani (Italia)
Carlos Velasco Carballo (Spania) Roberto Alonso Fernández (Spania)
Juan Carlos Yuste Jiménez (Spania)
Howard Webb (Anglia) Mike Mullarkey (Anglia)
Darren Cann (Anglia)
Confederația Arbitru Asistenți
AFC Alireza Faghani (Iran) Hassan Kamranifar (Iran)
CAF Néant Alioum (Camerun) Djibril Camara (Senegal)
Daniel Bennett (Africa de Sud) Aden Marwa (Kenya)
CONCACAF Roberto Moreno (Panama) Eric Boria (United States)
Walter López (Guatemala) Leonel Leal (Costa Rica)
CONMEBOL Víctor Hugo Carrillo (Peru) Rodney Aquino (Paraguay)
OFC Norbert Hauata (Tahiti) Mark Rule (Noua Zeelandă)
UEFA Svein Oddvar Moen (Norvegia) Kim Haglund (Norvegia)

Loturile

Ca și la ediția din 2010, fiecare lot al echipelor de la Campionatul Mondial din 2014 va consta din 23 de jucători, unde 3 dintre ei  trebuie să fie portari. Fiecare țară participantă trebuie să-și confirme lotul final de 23 de jucători nu mai târziu de 10 zile înainte de startul competiției.

Echipelor li se permite să facă înlocuiri ulterioare în cazul unor traume serioase, în orice timp până la 24 de ore înainte de primul lor meci din competiție.

Disciplină și supendări

Următorii jucători, dacă sunt incluși în lotul final al echipelor lor, vor fi suspendați pentru primul meci al echipelor lor pentru încălcările comise în meciurile de calificare.

Sub rezerva hotărârii disciplinare a FIFA, suspendarea poate fi extinsă pentru mai mult de un meci:

Sosha Makani: suspendat pentru un meci (contra Nigeriei), pentru o altercație în meciul cu Coreea de Sud din 18 iunie 2013;

Fredy Guarín: suspendat pentru un meci (contra Greciei), după ce a fost eliminat într-un meci cu Paraguay (dublu cartonaș galben), 15 octombrie 2013;

Mario Mandžukić: suspendat pentru un meci (contra Braziliei), după ce a fost eliminat într-un meci cu Islanda, 19 novembrie 2013;

Josip Šimunić: suspendat pentru 10 meciuri, pentru utilizarea unui slogan Ustaše după meciul cu Islanda; astfel, Šimunić va rata întregul Campionat Mondial.

Pregătiri

Baze de cantonament

Bazele de cantonament sunt utilizate de cele 32 de loturi naționale pentru cazare și antrenamente, înainte și pe durata Campionatului Mondial. Pe 31 ianuarie 2014, FIFA a anunțat care sunt bazele de cantonament pentru fiecare echipă participantă.

Echipa Oraș Stat Echipa Oraș Stat
Algeria Sorocaba São Paulo Grecia Aracaju Sergipe
Argentina Vespasiano Minas Gerais Honduras Porto Feliz São Paulo
Australia Vitória Espírito Santo Iran Guarulhos São Paulo
Belgia Mogi das Cruzes São Paulo Italia Mangaratiba Rio de Janeiro
Bosnia și Herțegovina Guarujá São Paulo Coasta de Fildeș Águas de Lindóia São Paulo
Brazilia Teresópolis Rio de Janeiro Japonia Itu São Paulo
Camerun Vitória Espírito Santo Mexic Santos São Paulo
Chile Belo Horizonte Minas Gerais Olanda Rio de Janeiro Rio de Janeiro
Columbia Cotia São Paulo Nigeria Campinas São Paulo
Costa Rica Santos São Paulo Portugalia Campinas São Paulo
Croația Mata de São João Bahia Rusia Itu São Paulo
Ecuador Viamão Rio Grande do Sul Coreea de Sud Foz do Iguaçu Paraná
Anglia Rio de Janeiro Rio de Janeiro Spania Curitiba Paraná
Franța Ribeirão Preto São Paulo Elveția Porto Seguro Bahia
Germania Santa Cruz Cabrália Bahia Statele Unite São Paulo São Paulo
Ghana Maceió Alagoas Uruguay Sete Lagoas Minas Gerais

images

Meciurile

Programul meciurilor a fost anunțat la sediul FIFA din Zürich pe 20 octombrie 2011, orele de început fiind confirmate pe 27 septembrie 2012.

Faza grupelor

Echipele clasate pe primele două locuri din grupe vor accede în optimile de finală.

Criterii de departajare

Clasarea fiecărei echipe în fiecare grupă va fi determinată după cum urmează:

  1. Numărul de puncte adunate în meciurile din grupă.
  2. Diferența de goluri.
  3. Numărul de goluri marcate în meciurile din grupă.
  4. Numărul de puncte adunate în meciul dintre echipele departjante.
  5. Diferența de goluri în meciul dintre echipele departjante.
  6. Numărul de goluri marcate în meciul dintre echipele departjante.
  7. Tragere la sorți de către Comitetul Organizator al FIFA.

Grupa A+

Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Brazilia 3 2 1 0 7 2 5 7
 Mexic 3 2 1 0 4 1 3 7
 Croația  3 1 0 2 6 6 0 3
 Camerun 3 0 0 3 1 9 -8 0
12 iunie 2014
23:00
 Brazilia  Meciul 1  Croația 
3  1
Arena Corinthians, São Paulo
13 iunie 2014
19:00
Mexic  Meciul 2  Camerun
1  0
17 iunie 2014
22:00
Brazilia  Meciul 17  Mexic
0  0
18 iunie 2014
01:00
Camerun  Meciul 18  Croația
0  4
23 iunie 2014
23:00
Croația  Meciul 34  Mexic
1  3
Grupa B
Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Olanda 3 3 0 0 10 3 7 9
 Chile 3 2 0 1 5 3 2 6
 Spania 3 1 0 2 4 7 -3 3
 Australia 3 0 0 3 3 9 -6 0
13 iunie 2014
22:00
Spania  Meciul 3  Olanda
1  5
13 iunie 2014
01:00
Chile  Meciul 4  Australia
3  1
18 iunie 2014
19:00
Australia  Meciul 20  Olanda
2  3
18 iunie 2014
22:00
Spania  Meciul 19  Chile
0  2
Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
23 iunie 2014
19:00
Australia  Meciul 35  Spania
0  3
23 iunie 2014
19:00
Olanda  Meciul 36  Chile
2  0

Grupa C

Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Columbia 3 3 0 0 9 2 7 9
 Grecia 3 1 1 1 2 4 -2 4
 Coasta de Fildeș 3 1 0 2 4 5 -1 3
 Japonia 3 0 1 2 2 6 -4 1
14 iunie 2014
19:00
Columbia  Meciul 5  Grecia
3  0
14 iunie 2014
04:00
Coasta de Fildeș  Meciul 6  Japonia
2  1
19 iunie 2014
01:00
Japonia  Meciul 22  Grecia
0  0
24 iunie 2014
23:00
Japonia  Meciul 37  Columbia
1  4

Grupa D

Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Costa Rica 3 2 1 0 4 1 3 7
  Uruguay 3 2 0 1 4 4 0 6
 Italia 3 1 0 2 2 3 -1 3
 Anglia 3 0 1 2 2 4 -2 1
14 iunie 2014
22:00
Uruguay  Meciul 7  Costa Rica
1  3
14 iunie 2014
01:00
Anglia  Meciul 8  Italia
1  2
19 iunie 2014
22:00
Uruguay  Meciul 23  Anglia
2 1
20 iunie 2014
19:00
Italia  Meciul 24  Costa Rica
0  1
24 iunie 2014
19:00
Italia  Meciul 39  Uruguay

Grupa E

Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Franța 3 2 1 0 8 2 6 7
 Elveția 2 2 0 1 7 6 1 6
 Ecuador 3 1 1 1 3 3 0 4
 Honduras 3 0 0 3 1 8 -7 0
15 iunie 2014
22:00
Franța  Meciul 10  Honduras
3  0
20 iunie 2014
22:00
Elveția  Meciul 25  Franța
2  5
20 iunie 2014
01:00
Honduras  Meciul 26  Ecuador
1  2
25 iunie 2014
23:00
Honduras  Meciul 41  Elveția
0  3
25 iunie 2014
23:00
Ecuador  Meciul 42  Franța
0  0
Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro

Grupa F

Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Argentina 3 3 0 0 6 3 3 9
 Nigeria 3 1 1 1 3 3 0 4
 Bosnia și Herțegovina 3 1 0 2 4 4 0 3
 Iran 3 0 1 2 1 4 -3 1
15 iunie 2014
01:00
Argentina  Meciul 11  Bosnia și Herțegovina
2  1
Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
16 iunie 2014
22:00
Iran  Meciul 12  Nigeria
0  0
21 iunie 2014
19:00
Argentina  Meciul 27  Iran
1  0
25 iunie 2014
19:00
Nigeria  Meciul 43  Argentina
2  3

Grupa G

Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Germania 3 2 1 0 7 2 5 7
 Statele Unite 3 1 1 2 4 4 0 4
 Portugalia 3 1 1 1 4 7 -3 4
 Ghana 3 0 1 2 4 6 -2 1
16 iunie 2014
19:00
Germania  Meciul 13  Portugalia
4  0
16 iunie 2014
01:00
Ghana  Meciul 14  Statele Unite
1  2
21 iunie 2014
22:00
Germania  Meciul 29  Ghana
2  2
22 iunie 2014
01:00
Statele Unite  Meciul 30  Portugalia
2  2
26 iunie 2014
19:00
Statele Unite  Meciul 45  Germania
0  1

Grupa H

Echipa MJ V E Î GM GP G Pct
 Belgia 3 3 0 0 4 1 3 9
 Algeria 3 1 1 1 6 5 1 4
 Rusia 3 0 2 1 2 3 -1 2
Coreea de Sud 3 0 1 2 3 6 -3 1
17 iunie 2014
19:00
Belgia  Meciul 15  Algeria
2  1
17 iunie 2014
01:00
Rusia  Meciul 16  Coreea de Sud
1  1
22 iunie 2014
19:00
Belgia  Meciul 31  Rusia
1  0
Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
26 iunie 2014
23:00
Coreea de Sud  Meciul 47  Belgia
0  1
26 iunie 2014
23:00
Algeria  Meciul 48  Rusia
1  1

Faza eliminatorie

În fazele eliminatorii, dacă meciul se termină la egalitate după cele 90 de minute de joc regulamentare, se vor juca prelungiri (două reprize a câte 15 minute) iar ulterior, în caz de necesitate se vor efectua lovituri de departajare pentru a determina câștigătoarea.

Optimi Sferturi de finală Semifinale Finala
28 iunie – Belo Horizonte
 Câștigătoarea Grupei A
4 iulie – Fortaleza
 A doua clasată din Grupa B
 Câștigătoarea Meciului 49
28 iunie – Rio de Janeiro
 Câștigătoarea Meciului 50
 Câștigătoarea Grupei C
8 iulie – Belo Horizonte
 A doua clasată din Grupa D
 Câștigătoarea Meciului 57
30 iunie – Brasília
 Câștigătoarea Meciului 58
 Câștigătoarea Grupei E
4 iulie – Rio de Janeiro
 A doua clasată din Grupa F
 Câștigătoarea Meciului 53
30 iunie – Porto Alegre
 Câștigătoarea Meciului 54
 Câștigătoarea Grupei G
13 iulie – Rio de Janeiro
 A doua clasată din Grupa H
 Câștigătoarea Meciului 61
29 iunie – Fortaleza
 Câștigătoarea Meciului 62
 Câștigătoarea Grupei B
5 iulie – Salvador
 A doua clasată din Grupa A
 Câștigătoarea Meciului 51
29 iunie – Recife
 Câștigătoarea Meciului 52
 Câștigătoarea Grupei D
9 iulie – São Paulo
 A doua clasată din Grupa C
 Câștigătoarea Meciului 59
1 iulie – São Paulo
 Câștigătoarea Meciului 60 Finala mică
 Câștigătoarea Grupei F
5 iulie – Brasília 12 iulie – Brasília
 A doua clasată din Grupa E
 Câștigătoarea Meciului 55  Pierdanta Meciului 61
1 iulie – Salvador
 Câștigătoarea Meciului 56  Pierdanta Meciului 62
 Câștigătoarea Grupei H
 A doua clasată din Grupa G

Optimi de finală

28 iunie 2014
19:00
 Brazilia Meciul 49  Chile
1(3)  1(2)
28 iunie 2014
23:00
 Columbia Meciul 50  Uruguay
2  0
Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
29 iunie 2014
19:00
 Olanda Meciul 51  Mexic
2  1
29 iunie 2014
23:00
 Costa Rica Meciul 52  Grecia
1(5)  1(3)
30 iunie 2014
19:00
 Franța Meciul 53  Nigeria
2  0
30 iunie 2014
23:00
 Germania Meciul 54  Algeria
 2  1
1 iulie 2014
19:00
 Argentina Meciul 55  Elveția
1  0
1 iulie 2014
23:00
 Belgia Meciul 56  Statele Unite
2  1

Sferturi de finală

4 iulie 2014
19:00
 Franța Meciul 58  Germania
0  1
Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
4 iulie 2014
23:00
 Brazilia Meciul 57  Columbia
2  1
5 iulie 2014
19:00
 Argentina Meciul 60  Belgia
1  0
5 iulie 2014
23:00
 Olanda Meciul 59  Costa Rica
0(4)  0(3)

Semifinale

8 iulie 2014
23:00
 Brazilia Meciul 61  Germania
1  7
9 iulie 2014
23:00
 Olanda Meciul 62  Argentina
0(2) 0(4)

Meciul pentru locul 3

12 iulie 2014
23:00
 Brazilia Meciul 63  Olanda
0  3

Finala

13 iulie 2014
22:00
 Germania Meciul 64  Argentina
1  0
Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro
Sursa: Wikipedia.

 

Reclame

2 gânduri despre „Campionatul Mondial de Fotbal-Brazilia, 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s