Fotbalul in Brazilia

 index

Fotbalul este cel mai important  si cel mai indragit sport in Brazilia. Ei sunt o natiune de success in fotbal care a castigat numeroase premii, inclusiv 5 Cupe Mondiale FIFA. . Echipa nationala este foarte populara, nu numai in Brazilia ci si in multe parti ale lumii unde este apreciat fotbalul si exista de asemenea o renumita Liga nationala, care se mandreste cu o competitie nationala ca si cateva competitii regionale. Echipa nationala a Braziliei a fost victorioasa in Campionatul Mondial FIFA de cinci ori,  in 1958, 1962, 1970, 1994 si 2002 si este singura echipa care nu a lipsit niciodata de la Campionatul Mondial. Pele, unul din cei mai apreciati jucatori din lume, a condus Brazilia in trei din aceste campionate si este cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor din acest sport. Dupa a treia victorie, Brazilia a pastrat trofeul Cupei Mondiale permanent.  Unele din talentele mari din echipa nationala, proeminente in lumea fotbalului includ si pe Zico, Garrincha, Romario, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho,si mai recent, Neymar. Unii din acesti jucatori pot fi considerati superstar, obtinand statutul de celebritate internationala si semnand contracte de sport, la fel ca si reclame si contracte de sprijinire, in valoare de milioane de dolari. Toti acesti jucatori nu existau fara renumita plaja Copacabana, unde  majoritatea dintre ei au inceput sa dezlege tainele acestui sport rege pentru brazilieni.  Nu in ultimul rand trebuie sa amintesc si de cel mai renumit stadion din lume, Maracana, unde nationala carioca a avut nenumarate succese pentru care a fost declarata drept cea mai buna echipa de fotbal din lume din toate timpurile.

images

Fotbalul are o mare influenta asupra culturii braziliene. Este deseori preocuparea favorita a tinerilor care pot fi gasiti jucand fotbal pe strazi. Campionatele Mondiale sunt un fenomen social si nu este neobisnuit pentru oameni sa chiuleasca de la munca pentru a vedea cum joaca echipa nationala, iar in unele cazuri se aduceau la locul de munca televizoare  pentru ca angajatii sa poate urmari evenimentul impreuna. Trebuie tinut cont ca alegerile generale in Brazilia au loc de obicei in acelasi an ca si Cupa Mondiala si este deseori criticat ca se profita de agitatia nationala creata de fotbal si este folosit acest lucru in politica. De asemenea, fosti jucatori de fotbal sunt deseori alesi in pozitii inalte ale politicii.

images

 

 

In concluzie, fotbalul in Brazilia este totul, este viata de zi cu zi a brazilianului simplu, este o religie in care toti se inchina la Zeul Fotbal.

Reclame

7 gânduri despre „Fotbalul in Brazilia

  • Sunt un mare microbist,drept pentru care am vizionat toate meciurile de la acest campionat.Din pacate, pentru doamnele noastre, este luna barbatilor,datorita carora trebuie sa le multumim ca ne inteleg si au rabdare cu noi si se simt putin neglijate in aceasta perioada.

   • asa este :)) dar ai fi suprins ca uneori te poti uita la meciuri si cu o femeie, asta dace un meci bun si o femeie deschisa la nou 😛

   • Ai foarte mare dreptate, dar din pacate orele de disputare a meciurilor sunt cam nocturne si nu cred ca poate oricine sa piarda noapte de noapte pentru vizionare. Ma simt cu bioritmul deranjat dar pasiunea mea pentru fotbal face ca oboseala sa nu o mai simt.

   • te cred pe cuvant, cu o bere si o samanta si cativa prieteni alaturi ar fi ca in caminele studentesti. nici nu o sa stii cand vine dimineata 🙂

   • mai am fost, cand eram prin generala plangeam pentru real si pentru spania si germania, acum…. ma cal lasa rece, dar aca e un joc bun, stau 5 minute si il urmaresc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s