Viata secreta a Printesei Diana

Am primit cu mare placere o carte castigata la un concurs de SuperBlog. Datorita faptului ca imi plac foarte mult astfel de carti si fiind si un mare admirator a printesei Diana, inainte de a o citi va prezint o mica descriere a acestei carti sperand ca eventualii cumparatori ai acesteia sa o citeasca cu multa placere.
viata-secreta-a-printesei-diana_1_fullsize
Putine personalitati din secolul nostru au inflacarat atat de mult imaginatia oamenilor si au atins atatea suflete precum Printesa Diana. Imi amintesc de socul produs cand priveam la CNN declaratiile privind moartea sa violenta in august 1997. Dar Diana fusese cu mult inainte in atentia tuturor o reprezentanta a celei mai puternice monarhii care avea un discurs propriu, care indraznea sa ridice intrebari asupra valorilor acceptate de secole. Despre Diana s-au spus multe, si bune si rele (misiuni umanitare, bulimie, relatii extraconjugale). S-au speculat multe privind viata sa intima si fiecare revista a incercat sa capteze o anumita ipostaza a personalitatii sale stralucitoare. Si acum, tot ne mai atrage atentia si incercam sa aflam mai multe despre viata sa, sa capatam un raspuns la intrebarile care inca o inconjoara.
„Viata secreta a printesei Diana” aparuta la Editura All poate satisface intr-o anumita masura aceasta foame. Ea nu ofera neaparat raspunsuri, dar ilustreaza cu adevarat o latura secreta a vietii ei: Diana in intimitate, acolo unde camerele de luat vederi nu au patruns, Diana care seara privea singura la televizor, Diana asezata in fata masutei de scris, Diana generoasa cu cei care o inconjurau, Diana razbunatoare si cuprinsa de nelinisti, Diana preocupata sa isi gaseasca un loc propriu in aceasta lume.Cartea este scrisa de Paul Burell, intendentul si valetul Dianei, care a lucrat pentru familia regala timp de peste 20 de ani. In timp, relatia sa cu printesa de Wales, in urma dovezilor constante de credinta, s-a transformat pana la stadiul de confident, persoana de incredere. Incredere care nu a fost tradata nici in acest best seller. Multe lucruri, dupa cum sustine autorul, vor ramane nedezvaluite, chiar daca sunt sugerate.
Avem insa acces la multe documente care tin de corespondenta intima a printesei, la descrieri ale reactiilor ei in anumite circumstante. Reproduc mai jos un fragment din scrisoarea trimisa Dianei de catre Ducele de Edinburgh, tatal lui Charles:
„Noi nu suntem de acord ca vreunul din voi sa aveti amanti. Charles a fost prost ca a riscat totul, in pozitia sa, pentru Camilla. Niciodata nu ne-am gandit ca el ar putea sa aiba gandul sa te paraseasca pe tine pentru ea. Nu-mi imaginez pe cineva intreg la minte care sa te paraseasca pe tine pentru Camilla.”
Cartea mai are si o latura umoristica care tine de perspectiva din care a fost scrisa, cea a unui valet. Se afla multe dedesubturi despre ce gandesc cei care te servesc , despre greutatile si visele cu care acestia se confrunta. Umorul provine din faptul ca evenimentele istorice descrise sunt intrerupte de consideratii de genul: a trebuit sa incalzesc papucii, m-am sculat devreme sa matur pe jos, eram stresat sa nu scap tava, etc.Dar este o carte despre viata, o carte care te face sa cunosti personaje ilustre asa cum iti cunosti familia stii care sunt tabieturile, stii cu ce isi ocupa serile, stii pe cine plac si pe cine nu, stii ce isi doresc sa obtina, stii cum reactioneaza daca sunt vesele sau suparate. Daca privirile furisate in boudoir te atrag.
„Viata secreta a Printesei Diana” este o carte care te va face sa petreci mai multe ore dupa zidurile castelelor monarhiei britanice.
Sursa:  Editura All
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s