Secretele evului mediu

index

Mari si vechi civilizatii, enigme de veacuri, ipoteze, noi orizonturi de cercetare: fascinatia trecutului intr-o colectie care ne conduce spre „misterele istoriei“. De multa vreme istoriografia moderna a incetat sa considere „intunecate“ secolele cuprinse intre al VI-lea si al XV-lea. Ceea ce s-a petrecut in Evul Mediu este istoria unei civilizatii complexe, leagan al multor limbi vorbite azi in Europa, al unor institutii existente inca in zilele noastre, al unei spiritualitati religioase inca vii.

index

Este o carte pe care am citit-o cu mare placere in care este dezvaluita, pe  langa ceea ce cunosteam, secretele unui ev mediu controversat dar in acelasi timp impresionant prin evenimentele petrecute si care au pus amprenta asupra omenirii pentru totdeauna.

Sunt un pasionat al istoriei si de aceea am rasfoit-o cu mare placere, mai ales ca este scrisa intr-un mod usor si placut de a fi citita, ceea ce face sa cunoastem cat mai bine istoria acestei perioade importante din istoria omenirii.

images

Secretele Evului Mediu este o carte care dezvaluie tainele si misterele despre societate, politica, economie, si religie cuprinsa intr-un mileniu de istorie.

Aceasta carte este scrisa prin perceptia unui italian ceea ce face ca toate evenimentele redate aici sa aiba legatura tangentiala cu Italia medievala.

Scris de unul dintre cei mai cunoscuti medievisti italieni, Ludovico Gatto, volumul de fata prezinta cu rigoare stiintifica si cu o mare putere de evocare vitalitatea extraordinara a unui mileniu de istorie.

Ludovico Gatto este profesor de istorie medievala la Universitatea „La Sapienza” din Roma. A elaborat studii de metodologie a cercetarii istoriei Evului Mediu, de istorie generala a Evului Mediu si de istorie a Italiei medievale.

Va recomand cu mare placere aceasta carte pentru ca merita sa fie citita.

Lecturare placuta!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s