Ai gonit-o cu Aygo spre distractie!

Brand signature PMS

Am devenit major si asteptam cu nerabdare sa primesc  cadoul promis de parinti cu ocazia acestui eveniment important din viata mea.

Tata m-a chemat alaturi de el si a scos din buzunar un sirag de chei. M-am uitat mai bine la acel sirag si am observat ca erau de autoturism. In acel moment ma cuprinsese o mare bucurie pentru ca imi doream cu nerabadare o masina, mai ales ca luasem cu brio examenul de conducator auto.

Deplasandu-ma spre garaj am ramas uimit de ceea ce am vazut. Am gasit masina visurilor mele. Era o Toyota. Bucuria a fost si mai mare cand am observat ca era ultimul model iesit pe piata, noul Aygo.

De bucurie i-am imbratisat si le-am multumit parintilor mei. Nu ma asteptam la un astfel de cadou.

Primul lucru care mi-a venit in gand a fost sa fac o calatorie cu masina. Dar o astfel de calatorie nu puteam sa o fac decat cu  prietena mea, Cristina. Imediat m-am urcat in masina si am plecat spre ea, fara sa o sun in prealabil, pentru a-i face o surpriza neasteptata.

Am simtit o placere nemaipomenita cand am pornit masina si tot drumul parcurs pana la ea a fost ceva de vis. Am simtit ca zbor conducand o astfel de masina. Cand am ajuns la ea, bucuria a fost dubla. S-a bucurat nespus cand m-a vazut la volan si imediat mi-a sarit in brate.

Am invitat-o la o plimbare cu noul Aygo. Dar inainte de a porni la drum voiam sa aflam mal multe despre masina drept pentru care am apelat la sistemul de pe bord care se poate conecta la un  smartphone  si  cu mare rabdare am cautat site-ul firmei Toyota.

index

Iata ce am aflat:

Designul uluitor al noului Aygo este inspirat de cultura tinerilor din Japonia iar posibilităţile de personalizare pot face maşina cu adevărat unică. De la prima privire, noul Aygo se remarcă prin designul frontal în forma literei „X”. Această grafică formează de asemenea şi baza pentru customizarea exterioară. Din profil se remarcă acoperişul mai coborât decât la modelul anterior, şi care de asemenea beneficiază de un profil bombat şi de un eleron integrat pentru îmbunătăţirea aerodinamicii.

Spatele noului Aygo este continuat în acelaşi stil de design regăsit în faţă.  Luneta şi partea inferioară a barei de protecţie rup liniile solide ale caroseriei, ce formează litera X.

Faţă de generaţia anterioară, noul Aygo a crescut uşor în dimensiuni. Vehiculul are o lungime totală de 3.455 mm, deci cu 25 mmmai mult, şi cu toate că spaţiul interior pentru cap a crescut cu 7 mm, înălţimea vehiculului a fost redusă cu 5 mm pentru o mai mare eficienţă aerodinamică. Cu toate că ampatamentul de 2.340 mm nu a fost modificat, lungimea compartimentului pentru pasageri a fost extins cu 9 mm, iar cotierele de 20 mm contribuie la confortul celor din faţă.

Compartimentul pentru bagaje a fost extins cu 29 litri, ajungând  la 168 litri, iar accesul a fost îmbunătăţit datorită deschiderii mai largi a hayonului.

În ce priveste interiorul, tema generală a designului este oferită de consola centrală în formă trapezoidală, care este oglindită în întreaga cabină prin elemente precum panourile usilor, schimbatorul deviteze si aeratoarele.

Pe versiunea X-wave, noul Aygo oferă scaune cu tetiere integrate şi tapiţerie în combinaţie de piele şi material textil iar bordul este facut din materiale plastice.

Şoferul şi pasagerul din faţă au un spatiu suficient, inclusiv pentru cap, iar în spate pot sta doi adulţi destul de confortabil. De asemenea, cei din spate au o vizibilitate bună prin geamurile laterale, care se deschid doar într-un colţ iar suprafaţa acestora este mult diminuată, în special pentru a crea designul exterior cât mai atractiv.

Vizibilitatea şoferului prin lunetă este putin limitată datorita suprafeţei vitrate scăzute şi a tetierelor de mari dimensiuni, dar neajunsul este compensat din plin de oglinzile laterale generos dimensionate şi a camerei video pentru mersul înapoi, care afişează imaginile pe ecranul mare al sistemului infotainment şi astfel orice tip de parcare se face uşor şi în deplină siguranţă.

Toyota Aygo  cu echipare X-wave beneficiază de sistemul multimedia x-touch, cu ecran tactil de 7 inch full-color, ce controlează numeroase sisteme de la bord, inclusiv sistemul audio, navigaţia şi integrarea cu un telefon mobil. Sistemul x-touch integrează şi tehnologia MirrorLink prin care se poate conecta la un smartphone compatibil şi afişa pe ecran aplicaţiile pornite pe acesta.

Sistemul de navigatie  funcţionează bine, unde am remarcat interfaţa în limba română, care avea inclusa si harta completa a Romaniei.

Noul Aygo este echipat cu motorul de 1.0 litri cu trei cilindri, într-o versiune îmbunătăţită. Motorul a beneficiat de mai mult revizii pentru îmbunătăţirea performanţelor şi eficientizarea consumului de carburant. Modelul era echipat şi cu transmisie automată Multi-Mode, cu 5 trepte, ce aduce un plus de confort în condusul urban. Unitatea de 69 CP şi 95 Nm are suficientă putere în orice condiţii de condus, făcând echipă foarte bună cu transmisia automată. Acesta reacţionează prompt la apăsarea pedalei de acceleraţie, schimbând treptele la turaţii mai joase când se conduce mai liniştit. Dacă în schimb apăsăm mai tare acceleraţia, motorul se turează mai mult, ajungând să schimbe treptele şi la 6.000 rpm pentru a oferi cât mai mult cuplu, necesar în depăşiri sau alte situaţii.

Transmisia are trei moduri: E (Easy), M (Manual) şi R (Reverse). În Modul E, sistemul selectează automat treapta de viteză în funcţie de acceleraţie, viteză şi condiţiile de drum. Vehiculul este dotat şi cu padele pe volan, prin intermediul cărora se poate interveni şi schimba treptele, în sus sau în jos, după placerea soferului.

Consumul mediu al motorului de 1.0 litri şi 69 CP cu transmisie automată este de 4,2 litri/100 km, conform fişei tehnice, dar acest lucru depinde foarte mult şi de stilul de condus. În cadrul testului de aproximativ 150 km eu am obţinut o medie de 5 litri/100 km, fără menajamente.

Din punctul de vedere al echipărilor, noul Toyota Aygo este foarte generos. Ea dispune de un sistem audio cu radio AM/FM cu mufe USB şi AUX, faruri cu lumini de zi (DRL) cu LED, sistem de control al stabilităţii vehiculului (VSC) şi de sistem de asistenţă la pornirea în rampă (HAC).

Versiunea superioară X-wave beneficiază de numeroase dotări standard: geamuri electrice faţă, oglinzi electrice şi încălzite, cameră video pentru mersul înapoi, sistem de navigatie, aer condiţionat manual, controale audio pe volan, indicator pentru schimbarea optimă a treptelor de viteză, computer de bord, acoperiş panoramic cu deschidere electrică, 6 airbaguri, etc.

Modelul Aygo este disponibil  la un preţ special de lansare de 9.237 Euro, pentru versiunea de bază „X”, caroserie în 3 uşi.

Interesant ceea ce am gasit despre noul Aygo.  De fericire, impreuna cu Cristina am facut o frumoasa plimbare cu masina. Cred ca au fost cele mai minunate momente petrecute impreuna dar si datorita noului Aygo.

Imediat am hotarat sa facem un tur al Romaniei cu o astfel de masina. Nu am asteptat mult, ne-am facut bagajele si dusi am fost. Frumusetea acestui itinerar turistic nu a fost posibil fara noul model Aygo. Ne-am simtit extraordinar facand aceasta calatorie si cu ocazia aceasta ne=am cunoscut mult mai bine tara. Chiar am ajuns la o coeziune sufleteasca intre noi mult mai profunda.

In toata aceasta escapada ne-am simtit  comfortabil si a fost o adevarata distractie in a calatori cu un astfel de autoturism. Intr-adevar, noul Aygo promoveaza conceptul de Go Fun Yourself.

Cred ca este masina ideala pentru mine si sper sa nu ma dezamageasca.

Articol scris pentru SuperBlog 2014. Proba 2.

Sponsor: Toyota

Reclame

Un gând despre „Ai gonit-o cu Aygo spre distractie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s