Cu sau fără Internet?

logo_mediadot_patrat2

Acum cativa ani nici nu puteam visa la internet, nici nu stiam ce-i ala, mi se parea ceva de domeniul S.F. sa pot comunica cu oamenii de pretutindeni, nu as fi avut curaj sa fac plati online sau sa cumpar ceva de pe site-urile de comert. Viata era linistita, oamenii isi trimiteau scrisori prin posta si chiar daca uneori nu ajungeau la destinatar, ei asteptau raspuns zile in sir. Acum nu-i mai scriem de mana decat lui Mos Craciun, care se incapataneaza sa nu citeasca de pe internet, poate vrea sa stie daca mai stim sa scriem cu stiloul, nu ?  Acum cativa ani (10 in cazul meu) ma bucuram mai mult de natura si de lectura, ma duceam in vizita la prieteni si le scriam vederi de sarbatori. Daca trebuia sa fac o lucrare, stateam ore intregi in biblioteca rasfoind zeci de carti, extragand de-acolo informatia si inchegand apoi ceva cu totul nou si deosebit.

Inainte aveam vederea mai buna, nu aveam nevoie de ochelari si nici nu eram cocosat, caci faceam mai mult sport.  Habar n-aveam ca si calculatoarele pot avea virusi ce trebuie tratati cu medicamente numite antivirusi. Copii se jucau linistiti afara, in fata blocului, cu cheia legata de gat, neexistand riscul sa intre pe site-uri dubioase cu raufacatori gata sa-i rapeasca ori sa le faca rau.

Inainte scriam „ce mai faci”, nu cf , ori asl pls ori alte prescurtari care au ciuntit limba romana.

Daca cititi numai ce-am scris pana acum ati crede ca internetul e un rau ce trebuie distrus si totusi…

internetul folosit cu masura e un instrument indispensabil.

imagesCu ajutorul lui, avem acces la o informatie rapida si variata, din toate domeniile de activitate; putem sa comunicam on-line cu prietenii de pretutindeni, ne putem vedea si auzi in timp real.

Fara internet ar fi greu sa intram in marile muzee ale lumii, sa ascultam posturi de radio ori tv, sa vizitam diverse institutii pentru a ne rezolva unele probleme.  Internetul ne ofera posibilitatea sa invatam, descarcand carti din marile biblioteci ale lumii, sa audiem cursuri on-line, sa facem de achizitii de orice fara a ne deplasa la magazin, sa ne platim facturile, ba chiar sa ne cautam prieteni noi, cu aceleasi pasiuni ca si ale noastre.

Fara un calculator bun, asa cum vedeti in aceste oferte, dotat cu un procesor Intel de ultima generatie si cu SSD-uri asa cum vedeti aici,  internetul ar fi total ineficient.

Articol scris pentru SuperBlog 2014, proba 15

Sponsor MediaDOT.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s