Respect ca sa fiu respectat

images

Respectul  este una din calitatile primordiale ale unui om si pentru a putea fi respectat trebuie, in primul rand, sa ii respecti pe cei din jurul tau. Dar un lucru important este si respectul pentru tine insuti care te face sa te integrezi si sa te simti  mult mai bine intr-o comunitate de oameni respectabili.

Deci, pentru a ajunge la un anumit nivel de respectabilitate se cer urmatoarele:

1. E bine să te prezinţi cât mai impecabil. O îngrijire şi o îmbrăcăminte frumoasă fac totul, nu e nevoie ca hainele să fie scumpe ci spălate şi îngrijite, arătând că îţi pasă de acest aspect al tău. Ai grijă de sănătatea ta şi a dinţilor tăi. Zâmbetul tău le va arăta celorlalţi starea de bine.

2. Salută oamenii într-un mod adecvat și prietenos.Nu fi zgârcit în complimente, vei face ca persoana de lângă tine să procedeze la fel creând o stare de bine.Fii politicos, dacă persoana nu îţi răspunde pe moment, se poate ca aceea persoană să fie îngândurată sau îngrijorată de ceva.Mulți oameni sunt timizi, slab pregătiți în bunele maniere sau chiar intimidaţi. Dă-le spațiu pentru a se dezgheța.

3. Ai încredere. Mulți oameni te vor testa și scormoni nesiguranţa ta. Nu contează ce spun ei, dacă ai încredere în tine și în valoarea ta, comportamentul lor lipsit de respect nu va merge departe, deoarece își dau seama că nu pot să te intimideze.Aminteşte-ţi că nu ai nevoie de confirmarea altor persoane pentru a-ţi dovedi valoarea ta de sine, numai tu poți face asta.

4. Încearcă să fii optimist, o gândire constructivă te va face să treci mai uşor peste problemele cotidiene. Găseşte modalităţi de a-i ajuta pe alţii şi problemele tale vor părea mai puţin grele, voluntariatul este de asemenea o modalitate.

5. Respectă-te pe tine şi pe cei din jur. Dacă tratezi cu respect vei fi respectat!

6. Descoperă-ţi graniţele, limitele, ce îţi face bine şi ce nu! Viaţa are reguli, iar în viaţa ta tu faci regulile.

7. Fii conștient de lumea din jurul tău. Observă evenimentele ce se petrec şi fii la zi cu problemele curente sau în trend.E o modalitate de a socializa.

8. Nu profita de slăbiciunile altora dacă vrei să fi respectat. Nu şicana oameni, nu tachina răutăcios, toate se pot întoarce împotriva ta.

9. Oferă tuturor o şansă. Nu te coborî la alte nivele sau standarde dar nici nu respinge o idee din prima.

10. Nu face promisiuni pe care știi că nu le poți ține, sau nu eşti sigur că vei fi capabil să ții.

11. Fii tu însuți. Nu arăta celorlalţi ce nu eşti cu adevărat doar pentru a părea interesant. Orice minune ţine 3 zile, te vei da de gol şi nu vei mai fi respectat. Uneori, este mai ușor de zis decât de făcut.

De aici, am tras urmatoarea concluzie: respect ca sa fiu respectat si, in consecinta, respecta-ma ca sa fi  respectat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s