Certificat pentru confort

logo_Avizez-300x251

Cu banii stransi  la nunta ne-am hotarat sa achizitionam un apartament, drept pentru care am apelat la o agentie imobiliara. Acestia ne-au prezentat cateva apartamente pe care urma sa le vizitam. Unele erau situate in blocuri mai vechi, neizolate termic iar altele din ele fiind blocuri mai noi, fiind construite dupa 1989. Am ales sa vedem un apartament situat intr-o zona linistita, a caror proprietari, foarte amabili, ne-au prezentat cele trei camere: bucataria, baia si holurile. Totul era proaspat varuit si vopsit, ceea ce ne-a creat o suspiciune privitor la defectiunile ascunse ale acestui apartament. Primul lucru la care m-am gandit in acel moment a fost acela ca proprietarii doreau sa ne ascunda faptul ca umiditatea crescuta a peretilor duce la crearea zonelor cu mucegai. Le-am cerut sa imi prezinte certificatul energetic si termografia in constructii. Din pacate nu detineau asaceva drept pentru care am cautat pe internet  si am dat de Compania Enermed Impex SRL Bucuresti.

M-am documentat si am aflat ca este formata din auditori energetici cu o mare experienta in domeniu. Dispun de o echipa tanara de ingineri, care au in dotare echipamente de masurare performante. Au softuri performante pentru calculul certificatelor energetice, putand efectua un astfel de calcul intr-un interval cuprins intre 4-24 de ore de la data vizitei, in functie de complexitatea imobilului analizat.  Lucrand in domeniul proiectarii de instalatii dispun si de echipamente informatice moderne.

Serviciile prestate de catre specialistii companiei sunt:

-elaborare de certificat energetic pentru toate tipurile de cladiri;

-servicii de elaborare audit energetic;

termografie in constructii.

audit-energetic1

Au in palmares prezentari la conferinte internationale si cursuri de audit energetic. Pot elabora certificate energetice complexe care cuprind simulari numerice cu surse regenerabile: energie solara, energie eoliana, pompe de caldura, sisteme care utilizeaza biomasa, etc. Pentru acestea ei dispun de programe de calcul de ultima generatie, cu ajutorul carora se pot face simulari dinamice, pentru a putea estima cat mai exact consumul energetic aferent fiecarui imobil certificat. Un astfel de exemplu il reprezinta proiectarea cat si certificarea energetica a unei case pasive. Calculul energetic trebuie facut cu mare atentie cat si cu programe specializate, pentru a fi siguri de reusita proiectului. In afara de faptul ca se poate estima cu ajutorul certificatului energetic valoarea anuala a consumului, va trebui realizata ulterior si o certificare pe baza datelor masurate.

Sunt atestati  ca auditori energetici de gradul I, ceea ce le permite sa elaboreze certificate energetice pentru orice constructie pentru care prin lege se prevede acest lucru. Dupa cele aflate i-am contactat si le-am solicitat sa imi faca documentatia necesara pentru apartamentul respectiv. Am fost multumit de serviciile oferite de ei. Drept urmare am devenit proprietarul  apartamentului mult dorit.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015.

Sponsor: Enermed Impex SRL București

Reclame

Un gând despre „Certificat pentru confort

 1. Salut Geo,

  Cautam informatii despre auditele energetice, cand am gasit articolul tau.

  De curand am creat un infografic, despre auditul energetic.
  Cum iti place sa scrii intr-un mod creativ, despre certificatul energetic, m-am gandit ca infograficul ar fi o aditie buna la articolul tau.

  Da-mi de stire daca doresti sa-l vezi.

  Toate bune,

  Bogdan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s