Patru angajaţi de la Poşta Buhuşi, suspectaţi că dădeau cămătarilor alocaţiile şi pensiile unor persoane

index

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au efectuat 6 percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de şantaj, camătă şi abuz în serviciu, cu un prejudiciu de 300.000 de lei, unde 10 persoane au fost reținute.

La data de 15 iunie, a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale și ai Poliției Oraşului Buhuşi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au efectuat şase percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, camătă şi abuz în serviciu, dar și la Oficiul Poștal Buhuși.

Perchezițiile au vizat documentarea şi probarea activităţii infracţionale a şase persoane care, în perioada 2013 – 2015, ar fi dat bani, la diferite persoane din oraşul Buhuşi, percepând în acest sens o dobândă între 50% şi 100%, la fiecare şase luni.

În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate, persoanele bănuite ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă asupra persoanelor vătămate şi membrilor de familie ale acestora.

De asemenea, au fost vizați și patru funcţionari poștali, care şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu înmânând sumele de bani aferente ajutoarelor sociale, pensiilor şi alocaţiilor de stat cuvenite persoanelor vătămate sau membrilor familiilor acestora altor persoane decât beneficiarii de drept.

Astfel, respectivii funcţionari efectuau predarea sumelor de bani cuvenite persoanelor vătămate, direct persoanelor bănuite de săvârsirea infracțiunilor de camătă si santaj.

În urma perchezițiilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor, înscrisuri şi sume de bani, iar până în prezent au fost identificate peste 50 de persoane care ar fi fost victime.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, iar 10 persoane au fost reținute pe o perioadă de 24 ore, urmând ca astăzi, 16 iunie, să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificarea tuturor persoanelor vătămate şi stabilirea exactă a prejudiciului cauzat în dauna acestora.

Magistrații au hotărât ieri emiterea de mandate de arest pentru 30 de zile pentru șase din cele 10 persoane reținute cu o zi înainte.

Este vorba despre cei patru funcționari poștali și două persoane acuzate de cămătărie și șantaj.  Celelalte patru persoane au fost plasate sub control judiciar.

Sursa: Bacau.Net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s